You have reached the website

VISSZA AZ ÉLETCIKLUSHOZ

HOGYAN OPTIMALIZÁLTUK
RENDSZERÜNKET

Sokat dolgoztunk azon, hogy kávéfőzőnkkel a lehető
legfinomabb kávét készíthesd el magadnak, éppen
megfelelő mennyiségű kávéval a kapszulákban, a
lehető legkisebb energiafelhasználással.

Olyan megoldásokat keresünk a kávékapszulák
tervezése során, melyek figyelembe veszik a
környezetvédelmi szempontokat, de nem befolyásolják
kávéd minőségét.

Kihívások

A kávéfőzőink használata során jelentkező legjelentősebb környezeti terhelést a kávé elkészítése alatt kibocsátott üvegházhatású gázok (ÜHG) jelentik. A kávéfőző gépek használata során jelentkezik az összes ÜHG-kibocsátás 21%-a (a nem megújuló energiaforrások felhasználásának 29%-ával és a vízfelhasználás 22%-ával együtt).

Svájcban a háztartási eszközök energiahatékonyságát egy A-tól G-ig terjedő skálán jelzik. Egységes európai szabvány híján mi is ezt a rendszert vezettük be az energiahatékonyság jelzésére.

 

Céljaink

  • Az energiahatékonyság maximalizálása a kávéminőség, illetve főzési hőmérséklet megőrzése mellett.
  • Elkötelezettek vagyunk, hogy új kávéfőzőink megjelenésükkor továbbra is kategóriájuk legjobbjai legyenek energiahatékonyságban.
 

Mit teszünk

  • 2006-ban bevezettük gépeinken az ‘eco-mode 20’ funkciót, ami 20 perc után automatikusan lekapcsolja a kávéfőzőt.
  • 2010-ben bevezettük az ‘eco-mode 5’ funkciót, ami tovább rövidítette az automatikus lekapcsolás várakozási idejét.

Szakértőknek

 

EREDMÉNYEINK

  • Az ‘eco-mode 20’ funkció 45%-kal, míg az ‘eco-mode 5’ funkció 60%-kal csökkentette a teljes energiafelhasználást
  • A 2006 óta végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően az összes jelenleg kapható kávéfőzőnk energiahatékonysága A-osztályú (a svájci rendszer alapján).

Kihívások

Termékünk legfontosabb elemét a kapszulák jelentik. Kutatás-fejlesztési tevékenységünk arra irányul, hogy minden egyes csészében a lehető legjobb minőségű italt kaphasd.

Céljaink

Olyan kapszulák kifejlesztése, melyek a lehető legjobb ízt és eltarthatóságot adják.

 

Mit teszünk

    • A NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapszula sok év kutatás-fejlesztés eredményeként született meg. A kapszula olyan speciális műanyagokból készül, melyek lehetővé teszik a kávéfőzőben alkalmazott akár 15 bar nagyságú nyomás elviselését. Az alkalmazott megoldások lehetővé teszik, hogy a kapszula belső nyomása automatikusan alkalmazkodjon az adott termékhez, hogy a lehető legmagasabb minőséget élvezhesd, akár hideg teát, akár egy rövid presszókávét innál. Ezért neveztük el a NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapszulát „Okos kapszulának” („Smart Capsule™”).
    • A kapszulában használt, szabadalmaztatott megoldások biztosítják a fény és az oxigén kizárását, így ön hosszabb ideig élvezheti a lehető legfrissebb ízeket és aromákat.

Szakértőknek

 
 

EREDMÉNYEINK

A NESCAFÉ Dolce Gusto® kapszulákat úgy tervezték, hogy magas minőségű és széles skálájú italválaszték álljon rendelkezésünkre akár 12 hónapon át.