You have reached the website

VISSZA AZ ÉLETCIKLUSHOZ

HOGYAN OPTIMALIZÁLTUK
RENDSZERÜNKET

Sokat dolgoztunk azon, hogy kávéfőzőnkkel a lehető legfinomabb kávét készíthesd el magadnak, éppen megfelelő mennyiségű kávéval a kapszulákban, a lehető legkisebb energiafelhasználással.

Olyan megoldásokat keresünk a kávékapszulák tervezése során, melyek figyelembe veszik a környezetvédelmi szempontokat, de nem befolyásolják kávéd minőségét.

Kihívások

A NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapszulák esetében a szállítás felelős az egy kávéscsészére számított összes ÜHG- kibocsátás 9%-áért (a felhasznált nem megújuló energiaforrások 10%-ával és a vízfelhasználás 1%-ával együtt).

Céljaink

Biztosítani a szállítási hálózat lehető leghatékonyabb kihasználását, hogy csökkenjen a megtett össztávolság, és ezen keresztül a kibocsátott üvegházhatású gázok (ÜHG) mennyisége, illetve a zaj- és közlekedési terhelés.

 

Mit teszünk

Folyamatosan dolgozunk a szállítási lánc tökéletesítésén, például azzal, hogy a közúti szállítást tengeri és vasúti szállítással váltjuk ki. A Nestlé német leányvállalata 2013-ban hét hónap alatt összesen 58 NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávékapszula-szállítmányt indított Gironából Németországba.

A kombinált (közúti és vasúti) szállítás használatával az összes széndioxid-kibocsátás a negyedére csökken a közúti szállításhoz képest.

 

EREDMÉNYEINK

Az előbb ismertetett esetben összesen 42 tonnányi széndioxid-megtakarítást sikerült elérnünk a vasúti és közúti szállítás kombinált használatával.

Terveink szerint 2014-től az új németországi gyáregységünkből származó kávékapszulák kiszállítása során 20%-kal csökken a széndioxid-kibocsátás a jelenleg használt rendszerhez képest.