You have reached the website

top-image
BEMUTATKOZNAK
BARNA
KAPSZULÁINK

Talán észrevetted már, hogy 2019 vége óta a NESCAFÉ® Dolce Gusto® folyamatosan megújul: a jövőben fokozatosan barnára cseréljük a fekete műanyag csomagolóanyagot az őrölt-pörkölt kapszuláinkban.

MIÉRT VÁLTOZTATUNK?

A műanyagok globális termelése az 1950 óta évi 2 millió tonnáról 2018-ra több mint 300 millió tonnára növekedett. Ezeknek a műanyagoknak nagy részét az élelmiszerek és italok csomagolása adja, amely a természetbe és az ökoszisztémába kerülve jelentős károkat okoz.

Az egyadagos kávék - mint a mi kapszuláink is - megelőzik a pazarlást, hisz minden elkészített csésze kávéhoz csak a szükséges mennyiségű kávét, vizet és energiát használjuk fel. A kapszulákhoz használt csomagolást, magukat a kapszulákat és azok kezelését azonban fenntarthatóbbá kell tenni.

A Nestlé elkötelezte magát a kapszulák újrahasznosítása mellett. Ennek elősegítése érdekében döntöttünk úgy, hogy az őrölt-pörkölt kávékapszulákhoz használt műanyag színét feketéről barnára cseréljük, ami az infravörös fény alapú azonosítási technikát használó szelektáló központokban megkönnyíti a kapszulák beazonosítását és ezzel javíthatja a gyűjtés után újrahasznosított kapszulák arányát.

A fekete kapszulák barnára cserélése fontos lépés annak érdekében, hogy az újrahasznosítási arányt megnöveljük a már meglévő létesítményekben.

top-image
CÉLUNK
Mint Nestlé márka, a NESCAFÉ® Dolce Gusto® is erősen elkötelezett aziránt, hogy minimalizálja a környezetre gyakorolt hatását, többek között a műanyag hulladék megfelelő kezelése által.
Célunk, hogy 2025-re minden kapszulánk és csomagolásunk 100%-a újrahasznosítható, vagy komposztálható legyen. Egyetlen kapszulánknak sem szabadna hulladéklerakóba, vagy szemétbe kerülnie. Ezt a célt három módon igyekszünk elérni:
top-image

A NESCAFÉ® Dolce Gusto® része a NESCAFÉ tervnek, amely a jövő kávétermelését segíti elő, átláthatóvá téve a kávé beszerzését, külön figyelmet fordítva a gazdálkodókkal történő kapcsolattartásra, munkakörülményeikre és munkajogaikra. 2018 végére a NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávé 86% -át felelősségteljes forrásból szereztük be, de a jövőben még ennél is többre törekszünk.

FENNTARTHATÓ JÖVŐTERVEZÉS

A NESCAFÉ® Dolce Gusto® őrölt-pörkölt kávékapszuláinak színét feketéről barnára változtatja, hogy nagyobb válogatási pontosságot és könnyebb újrahasznosíthatóságot biztosítson azokon a helyeken, ahol a létesítmények ezt lehetővé teszik. 2019-ben indult új programunk végére az összes NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapszula újrahasznosítás céljából válogathatóvá válik.

EGYÜTTMŰKÖDÉS
A TUDATOS FOGYASZTÁSÉRT

Közös felelősségünk, hogy a használt kapszulák ne kerüljenek a természetbe vagy az ökoszisztémába. Nemzetközi szinten dolgozunk együtt visszagyűjtő rendszerek létrehozásán különböző "Green Dot" szervezetekkel. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy csomagolásainkat újrahasznosítási információkkal lássuk el, ezzel is segítve fogyasztóinkat abban, hogy megfelelően gyűjtsék és kezeljék a használt kapszulákat és az azokhoz kapcsolódó csomagolások hulladékát.

MI JÖN EZUTÁN?

Nagyszerűen haladunk a 2025-ös terveink megvalósítása felé, de akad még tennivaló.

1. Felelősségteljes termesztés

A NESCAFÉ® 2019-ben kávéjának 90%-át felelősségteljes termesztésből biztosította Európában.

2. Felelősségteljes gyártás

Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy felelősen kezelt és megújuló forrásokból származó alapanyagokat fejlesszünk ki.

Arra is törekszünk, hogy a kapszulák műanyag részének tömegét könnyebbé tegyük, ezzel csökkentve a teljes műanyag felhasználást. A Nestlé új csomagolástechnológiai kutatóintézetében különféle nem műanyag tartalmú alternatív alapanyagokat fejlesztünk kávékapszuláink számára.

3. Felelősségteljes fogyasztás

Elhatároztuk, hogy minden lehetőséget megvizsgálunk a használt kávékapszulák kezelésével kapcsolatos kihívások megoldása érdekében, és támogatjuk azokat a megoldásokat, amelyeknek már most is hatásuk lehet. Növeljük a használt NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapszulák visszagyűjtési pontjainak számát, és partnereinkkel együttműködve hamarosan Magyarországon is új NESCAFÉ® Dolce Gusto® visszagyűjtési pontokat hozunk létre, hogy mindenki számára megkönnyítsük a használt kapszulák felelősségteljes leadását.

top-image

top-image

top-image