Loading...

KÁVÉÉLMÉNY CSOMAG KEDVEZMÉNY - Vásárolj 1 kávéfőzőt és mellé 8 doboz 12 vagy 16 darabos kapszulát együttesen 10% kedvezménnyel! KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT!

Betöltés...

 

 

Tisztítsd és vízkőtelenítsd rendszeresen NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépedet!

Ahhoz, hogy kávégéped hosszútávon is tökéletesen működjön, és az elkészített a kávé mindig kávéházi minőségű legyen, fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a gépet.

Ezen az oldalon megmutatjuk, mire figyelj a kávégép tisztításánál, és hogyan végezd el helyesen NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégéped vízkőtelenítését.

 
img
 

Miért kell vízkőteleníteni a kávégépet?

Ha túl hosszú ideig nem tisztítod a kávéfőződ, a felhalmozódott vízkőtől romlik a gép teljesítménye, csökken a víznyomás, ami a kávé minőségére hatással van, de szivárgásokat és eltömődést is okozhat.

 

Milyen gyakran tisztítsd NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépedet?

Ahhoz, hogy a kávéfőzőt a legjobb állapotban tarts, rendszeresen tisztítsd! Rendszeresen töröld át kívülről a szennyeződések eltávolításához, és mosd át kapszulatartót valamint csésze tartó tálcát is. Emellett ne feledkezz el a vízkőtelenítésről sem! Ennek gyakorisága attól függ, hogy milyen kemény vizet használsz, és hogy milyen gyakran főzöl kávét.

A kávégép vízkőtelenítése igazán egyszerű feladat – 3 havonta vagy 400 lefőzött kapszula után érdemes elvégezni ezt a műveletet.

 

Mit jelent, ha sárgán világít a kávégép? Honnan tudhatod, hogy vízkőtelenítésre van szükség?

img

A NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépeken narancssárga fényjelzés mutatja, ha a gépet vízkőteleníteni kell. Tehát a gép ki-bekapcsoló gombja zöld helyett sárgán világít, ha elérkezett az idő a gép tisztítására. Emellett más jelek is utalhatnak arra, hogy a géped vízköves:

  • Szivárgás
  • Csökkenő vízfolyás
  • Csökkent víznyomás, vagy ha a víz egyáltalán nem folyik
  • A kávéfőző nem melegít megfelelően
  • Furcsa hangok
  • Vízcsöpögés

 

 

Hogyan tisztítsd NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávéfőződet?

 

Szerencsére a kapszulás kávéfőzőket nagyon egyszerű tisztítani. Használat után, de legalább hetente ajánlott vízzel átmosni a gépet, ehhez először húzd ki a gépet a konnektorból. 3 havonta vagy 400 lefőzött kávé után pedig vízkőteleníteni szükséges – így biztosan kifogástalan marad a gép működése.

img

Vízkőtelenítéshez használd webshopunkban is rendelhető, kifejezetten a NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépekhez kifejlesztett folyékony vízkőtelenítőt. Minden szett 2 adag vízkőtelenítő folyadékot tartalmaz, mely megőrzi kávéfőződ minőségét, ezzel biztosítva a tökéletes NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávéélményt.

 

A tisztításkor a kávégép átmosása mellett tisztítsd rendszeresen a csepptálcát és a kapszulatartót is, vízkőtelenítéskor pedig használd a tisztító tűt , az injektor esetleges dugulásának elhárításához. A gép használati útmutatójában, illetve az oldal alján található videóban erről részletes információt találsz.

 

NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépek vízkőtelenítése lépésről-lépésre

img

1. lépés: Aktiváld a vízkőtelenítési módot

Állítsd be a mennyiségszabályozón a maximális mennyiséget. A bekapcsológombot tartsd lenyomva legalább 5 másodpercig. A bekapcsológomb zölden kezd villogni, és a készülék vízkőtelenítő üzemmódra vált át.

2. lépés: Készítsd elő el a vízkőtelenítést

• Keverd el a NESCAFÉ® Dolce Gusto® vízkőtelenítő folyadékot 0,5 liter vízzel, majd töltsd fel vele a gép víztartályát.

• Nyisd ki a zárófogantyút, és helyezd be az üres kapszulatartót. Zárd le a zárófogantyút és helyezz egy üres edényt a kávé kifolyó alá.

• Nyomd meg a forró víz gombot, vagy döntsd forró üzemmód állásba a kart. A vízkőtelenítés automatikusan elindul, majd magától leáll.

• Ekkor nyomd meg a hideg víz gombot, vagy döntsd forró üzemmód állásba a kart. A vízkőtelenítés újra automatikusan elindul, majd magától leáll.

img

3. lépés: Várd meg türelmesen a folyamat végét

A hatékonyabb vízkőtelenítés érdekében a készülék 2 percre várakozó módba áll. A várakozási időtartam alatt a bekapcsológomb zölden villog. A villogás vége jelzi a folyamat befejezését.

img

Nézd meg rövid videónkat a folyamatról!

 

folyékony vízkőtelenítő NESCAFÉ Dolce Gusto kapszulás kávéfőzőgépekhez